• Obiskal nas je policist
  • Obiskal nas je policist
  • Spoznavno srečanje prvo in devetošolcev
  • Jesenski pohod
  • Kuža pazi
  • Kuža pazi
  • Sprejem šestošolcev na predmetno stopnjo
  • Sprejem šestošolcev na predmetno stopnjo
  • Jesenski pohod
  • Jesenski pohod
Osnovna šola Ribnica na Pohorju
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
Telefon: 02 888 0390

moodleSpletne učilnice

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

V spomin Miji Vobovnik (1956-2016)

 

Mnogi se sprašujemo, ali danes čas res mineva hitreje, se naš planet res vrti hitreje kot nekoč …  Od tistih zimskih počitnic sta minili dve leti. Že po novoletnih praznikih si se vrnila drugačna, kot smo te bili vajeni. Zdela si se žalostna, tvoja vedrina in pozitivna energija sta nekoliko usahnili, tvoj korak se je upočasnil. Vedno zanimive in nove ideje so ostajale nekje v tebi. Komaj smo že čakali zadnji petek pred zimskimi počitnicami, a takrat še nismo vedeli, da smo bili po skoraj devetintridesetih letih ta dan še zadnjič zares skupaj s tabo. Odšla si na zaslužene zimske počitnice – utrujena po nove moči, po novo energijo, ki si jo zmeraj znova širila tudi med nami.


Počitnice so minile, ti pa se nisi vrnila. Novih moči in nove energije ni bilo, kruta usoda je v tvoje življenje zarezala z zahrbtno boleznijo. Vsa zdravljenja si prestajala z optimizmom. Tudi z nami si se srečevala v upanju, da se še vrneš v šolo, v svoj razred, k svojim učencem. A upanje je počasi ugašalo. Bolezen te je priklenila na posteljo. V krogu svoje družine si se lani novembra poslovila in za vedno odšla.


Vendar pa - kdor živi v spominu drugih, ni mrtev, je samo oddaljen, je nekoč zapisal Kant. Tudi ti, draga Mija, boš vselej ostala v našem spominu. Najprej kot topla, odprta in razumevajoča oseba širokih obzorij, vselej pripravljena priskočiti na pomoč s pravimi usmeritvami in z dragocenimi nasveti. Poklic učiteljice razrednega pouka zate ni bil le služba, ampak življenjsko poslanstvo, ki si ga živela predano, z vsem srcem in z vso dušo. Tvoje strokovno vzgojno-izobraževalno delo je nam, tvojim sodelavcem svetel zgled, iz katerega črpamo svoje odločitve mnogokrat, ko smo na razpotju. Kot izjemna metodičarka si prenašala znanje na zanimiv in učinkovit način mnogim generacijam učencev, jih vzgajala s svojo življenjsko držo, jih spremljala na njihovi poti vzponov in padcev ter tako doprinesla pomemben delež, da bi lahko odrasli v srečne in uspešne ljudi.


Zdaj te ni več. Zazevala je praznina, a nešteto lepih spominov te bo za vselej ohranjalo med nami.  
                                                   

                                                       Kolektiv Osnovne šole Ribnica na Pohorju

 

candleglowingani

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure

TOP
TOP