logos1
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
02-888-03-90

 

moodleSpletne učilnice

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

Kako so učenci preživeli športni dan?

Moj dan dejavnosti je bil zelo zabaven.Najprej sem pomagala mami pri opravili nato pa sem se šla razgibat. Popoldan pa sem plesala.

dd sportni dan 5          dd športni dan 2020 5 1

Danes zjutraj sem pojedla okusen zajtrk. Potem sem šla z sestro na svež zrak, tam sem preživela večino dneva. Bilo je zelo zabavno in razgibano.


Pohod do Pahernikovega spomenika in do smreke...

dd športni dan 2020 5 2          dd športni dan 2020 5 3

Z sestrico sva zelo uživala v naravi, veliko vode sva spile in malo telovadile.

 

Vse sem naredil zelo dobro. Sem se veliko razgibal in popil veliko vode ter se tudi veliko nasmejal.

dd športni dan 2020 6 1

Zjutraj sem takoj, ko sem pojedel zajtrk, dedku pomagal pri prekopavanju vrta. Kasneje sem se s sestro odpravil na daljši pohod. 

 

Danes sem po zajtrku pomagal očetu izkopati kanal za vodo. Po slastnem kosilu sem se odpočil, in si nabral moči za popoldanski pohod. 

dd športni dan 2020 6 2      

Zjutraj sem vstal, se oblekel in umil ter šej na zajtrk. Po zajtrku sem omi pometel stanovanje in pobrisal tla. Delal sem vaje, omi sem pomagal pri kuhanju kosila; naribal sem jabolka za jabolčni zavitek. Po kosilo pa sem mami pomagal voziti drva. Ko sva končala, sem šel malo počivat. Z mamo sva nato šla na enourni sprehod. 

 

Z mamo sva bila na pohodu pri cerkvi Sv. Antona.

 

Po zajtrku smo stanovanje posesali in psičko peljali na sprehod. Ker grem večkrat teči do potoka v moji bližini, sem se tokrat odločila, da grem na daljšo pot, 1 km stran od potoka. Z mano je bil tudi moj brat. Do cilja sva tekla, nazaj pa sva hodila. Po končanem teku, sva s sestro igrali speedminton. Dolžino teka, kalorije in minute, sem štela na programu Map Runner.

dd športni dan 2020 7

Danes sem dedku pomagal pri prekopavanju vrta in pri sajenju. Igral sem se tudi z žogo. Nato sem pa odšel tudi na sprehod do Gosaka in nato do vrha smučišča in nazaj domov.

 

Zjutraj sem se zbudila in zajtrkovala. Nato sem naredil nekaj razgibalnih vaj in vaj za moč. Potem sem šla na dolg sprehod. Ko sem prišla domov domov imela kosilo. Po kosilu sem še za kakšno uro plesala (Just dance), nato sem šla sesati in brisati prah. Dan mi je bil všeč.

 

Danes je športni dan. Dopoldne sem se razmigala in pomagala pri hišnih opravilih, popoldne pa sva se z očetom podala na daljši pohod. Predstavila bom pot in pokazala nekaj slik.Hodila sva po gozdu. Najprej sva prišla do kmetije Čepič (po domače rečeno), od tam naprej pa do kmetije Medved. Tam sva pri potočku tudi pila, saj je bil tam izvir čiste vode. Bilo je res zelo vroče in je prijalo. Od Medveda sva se odpravila proti kmetiji Pur… 

….kjer pa sva dosegla tudi najvišjo točko današnjega pohoda. Od tam se je videlo tudi Ribnico na Pohorju.

 

Zjutraj smo posesali in počistili stanovanje nato pa smo se odpravili ven. Tako kot vsaki dan smo se z družino tudi danes odpravili na pohod. Radi raziskujemo nove gozdne poti. Danes smo se najprej odpravili do tretjega potoka. Ko smo prispeli do tretjega potoka, smo se po poti navzgor odpravili naprej. Po dobri uri hoje smo prišli do planote, kjer smo tudi pomalicali. Upam, da ste tudi ostali preživeli lep športni dan.

 

dd športni dan 2020 8

Zjutraj sem pojedla zdrav in slasten zajtrk. Pomagala sem pri hišnih opravilih, ter pri čuvanju sestre. Kasneje sem šla na dolg pohod ter preostali čas preživela z družino.

 

Po družinskem zajtrku sem odšla na kratek tek. Ko sem prišla nazaj sem pospravila posodo. Po kratkem počitku sem pospravila sobo in okolico doma. Z sestro sva igrali košarko. Z mamo sva pripravili kosilo. Po kosilo smo odšli z družino na pohod.

 

dd športni dan 2020 9 Medium

Bil je zanimiv športni dan, nekoliko drugačen od preostalih. Določene naloge pa so tako ali tako moje vsakodnevno opravilo.

Še več utrinkov najdete v fotogaleriji.

 

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure