logos1
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
02-888-03-90

 

moodleSpletne učilnice

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

Spoštovani starši,

šole in vrtci smo s strani Ministrstva za izobraževanje včeraj prejeli okrožnico s podrobnimi navodili in priporočili za ponovno odprtje šol. Po devetih tednih, predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020, šola ponovno odpira svoja vrata, najprej za učence 1., 2. in 3. razreda. Počasi se bomo premikali proti smeri pred 13. marcem 2020. Ker smo dolžni poskrbeti za svojo varnost in varnost drugih, moramo upoštevati navodila ter higienska priporočila za varno izvajanje naših nalog.

Razširjeni strokovni kolegij za pediatrijo je opredelil zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju (Priloga 3). Omejitve se nanašajo tudi na družinske člane oziroma osebe v istem gospodinjstvu in je v takem primeru vrnitev otroka v šolo odsvetovana (Priloga 4).

Da bomo naše delo lahko organizirali na nov način, varno in v skladu s priporočili, vam v prilogi pošiljamo prijavnico (Priloga 1) za redni program (pouk), razširjeni program (jutranje varstvo za 1. razred in podaljšano bivanje), šolski prevoz in šolsko kosilo od 18. maja naprej. Vljudno vas prosimo, da izpolnjeno prijavnico pošljete razredniku ali razredničarki na elektronski naslov ali preko eAsistenta čim prej, najkasneje pa do torka, 12. 5. 2020. Če otrok šole ne bo obiskoval, pa navedite razlog (npr. zdravstveno ogrožena skupina). Prvi dan prihoda otroka v šolo boste oddali tudi podpisano izjavo (Priloga 2).

Podrobnejše protokole in načrte aktivnosti, ki bodo v prvi vrsti usmerjeni v varno izvajanje dejavnosti v šoli v času epidemije, vam bomo poslali še pred pričetkom izvedbe pouka v šoli (če bo le možno, bomo z vami na daljavo organizirali tudi roditeljski sestanek). Prosimo vas, da tehtno premislite in vaše otroke v primeru, da ne sodijo v ogroženo skupino, napotite v šolo. Pomen pouka v šoli ni zgolj vzgojno-izobraževalna dejavnost, pač pa tudi socializacijski vidik, potreba po druženju s sovrstniki …, ki jo v teh časih vsi močno pogrešamo, še posebej otroci.

Zahvaljujemo se vam za pomoč in sodelovanje.

Z lepimi pozdravi

 

 

Ribnica na Pohorju, 11. 5. 2020                                    Ravnatelj:

                                                                                       Jože Krušič

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure