logos1
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
02-888-03-90

 

office365office365 mail

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Letos poteka že enajstič zapored. V ta projekt so vključeni vrtci, osnovne šole, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter drugi javni zavodi. Praznovanju dneva slovenske hrane z izvedbo Tradicionalnega slovenskega zajtrka se vsako leto pridružuje vedno več posameznikov in podjetij. Tudi na naši šoli si bomo danes privoščili Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo ržen kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zraven omenjenega jedilnika se v slovenskem prostoru uporabljajo še ajdov kruh, med, kislo mleko ali navadni jogurt, ovsen kruh, skuta in korenček, prosena mlečna kaša s suhimi slivami in medom ter hruška.

Glaven namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela ter krepimo zavedanje o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva, varovanju okolja ter pomen zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano.

Z uživanjem slovenske hrane lahko vsak izmed nas pripomore k varovanju okolja, spodbuja slovenske pridelovalce in predelovalce ter skrbi za svoje zdravje z vnosom živil bogatih s hranilnimi snovmi. Naj bo vsak dan, dan slovenske hrane.

Kmetija Lesjak Trad. zajtrk Tomo Jesenicnik

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure