logos1
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
02-888-03-90

 

office365office365 mail

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

Junija so nas obiskali učenci iz Hamburga. Ko smo izvedeli, da pridejo k nam, smo se vsi veselili skupnega druženja. Ekipa osmošolcev se je na to pripravljala vse šolsko leto. Z njimi smo se družili preko spleta in videoklica.

Na dan prihoda, 7. junija, smo Nemce lepo sprejeli. Sledilo je druženje in spoznavanje. Naslednji dan smo čas preživljali skupaj. Razdelili smo se v dve skupini, vsaka je dobila svojo nalogo: izdelovanje visokih gred oz. hotela za žuželke. Delo je potekalo odlično, vzdušje pa je bilo sproščeno. Na šolskem plesu smo se še bolj povezali. V petek smo imeli skupni pohod. Odpravili smo se do Josipdola. Tam smo si ogledali muzej steklarstva, kamnoseštva in gozdarstva. Nemcem je bilo vse, kar so videli, zelo všeč. Veliko smo se družili in zabavali. V ponedeljek smo imeli prvi dve uri pouk, potem pa so sledile športne dejavnosti. Dekleta smo igrala odbojko, fantje pa nogomet. Na koncu so nam nemški učenci pokazali, kako oni igrajo odbojko. Bilo je zanimivo in nekaj novega. V torek so se nam Nemci pridružili pri pouku. Pri angleščini smo delali v dvojicah. Opisovali smo učenca, ki je sedal poleg nas. Pri matematiki smo izdelovali škatle. Vodila sta nas nemški učitelj in učiteljica Jožica. Biologijo smo imeli pri učitelju Svenu. Pogovarjali smo se o čebelah, risali cikluse pri čebelah in si ogledali videoposnetek o nabiranju cvetnega prahu. Šest učencev je kuhalo juho – pohorski lonec. Zelo so se potrudili in imeli so se odlično. Juha je bila zelo okusna. V sredo so se Nemci podali na ogled Maribora. V četrtek je sledil športni dan. Ena skupina se je odpravila do Pesnika, druga skupina pa je šla vse do Ribniške koče. Med potjo smo se družili in se imeli lepo. V petek zjutraj so nemški gostje odpotovali proti domu. Vsi osmošolci smo se od njih poslovili. Nekateri so bili žalostni, saj so nas morali zapustiti.

Te dni, ko smo bili skupaj, je bilo krasno in zelo živahno. Učenci, ki smo sodelovali pri tem projektu, pa se že močno veselimo, da tudi mi odpotujemo v Hamburg in zopet srečamo naše nove prijatelje. 

                                                                                  Maja Pušnik, 8. razred

20230616 082159

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure