Orodje za dostopnost

Skip to main content

1boardJedilnik

calendarUrniki

office365office365 mail

easistenteAsistent

govorilne ureGovorilne ure

17. mednarodni likovni natečaj Bodi umetnik

V mesecu decembru je potekal izbor del 17. mednarodnega likovnega natečaja Bodi umetnik, pri katerem je sodelovala tudi naša devetošolka Eva Arl in katere delo je bilo 13. 3. 2024 v KGLU Slovenj Gradec tudi razstavljeno. Iskrene čestitke učenki Evi Arl ter mentorici Katjuši Bricman.

LN01

 

Slika 1: Eva Arl, 14 let, To sem jaz

 

Letos sta bili razpisani dve temi, »Igraj se z mano« in »Različni smo«. Na natečaj je prispelo preko 5.800 likovnih del 9 različnih držav, iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije, Slovaške, Ukrajine, Irske, Španije ter Kanade.

Na dan razstave so se v KGLU Slovenj Gradec zbrali učenci s svojimi mentorji. Učenci so bili razporejeni v različne skupine, ustvarjalne delavnice, kjer so izdelali rakete iz tulca ter narisali svoje sanje, prav tako pa so se preizkusili v vlogi kustosa in sami razstavili izdelke v galeriji. Po končanih delavnicah je sledila slovesna otvoritev razstave z glasbenim programom.

»Zdelo se mi je super, vzdušje je bilo odlično. Je nekaj, česar ne bom pozabila.« (Eva Arl)

 

LN02

Slika 2: Učenka Eva Arl ter mentorica Katjuša Bricman

 

Namen natečaja, prireditve in prav tako razstave je spodbujanje vključevanja otrok, mladostnikov in odraslih oseb s posebnimi potrebami v širšo družbo.

 

LN03

Slika 3: Delavnice "Igraj se z mano" v KGLU Slovenj Gradec

 

LN04

Slika 4: Učenka Eva Arl pred KGLU Slovenj Gradec

 

Documents-iconKatalog informacij javnega značaja

Documents-iconObrazci

telefonTelefonski imenik

publikacijaPublikacija in Šolsko glasilo