Orodje za dostopnost

Skip to main content

1boardJedilnik

calendarUrniki

office365office365 mail

easistenteAsistent

govorilne ureGovorilne ure

Delavnici Inovativna pedagogika 5.0

V juniju smo na OŠ Ribnica na Pohorju v okviru projekta Inovativna pedagogika 5.0 izvedli dve delavnici, kjer so starejši učenci v vlogi mentorjev seznanili peto- in šestošolce z osnovami programiranja. V ospredju je bilo razvijanje digitalnih kompetenc učencev.

Delavnica Lego robotike

Učenci, ki obiskujejo interesno dejavnost robotike, so postali mentorji za naše peto- in šestošolce ter jim predstavili osnove sestavljanja in programiranja Lego robotov. Mlajši učenci so sestavljali svoje prve robote in jih programirali za izvajanje preprostih nalog. S tem so ne le razvijali logično mišljenje, sposobnost reševanja problemov in tehnične spretnosti, temveč tudi krepili svoje digitalne kompetence.

Delavnica programiranja v Scratchu

V drugi delavnici so učenci sedmega razreda peto- ter šestošolce seznanili z osnovami programiranja v aplikaciji Scratch. Mlajši učenci so pod vodstvom mentorjev ustvarjali svoje prve animacije. Skozi praktično uporabo Scratcha so razvijali logično mišljenje in sposobnost reševanja problemov ter krepili digitalne kompetence, kar je prispevalo k njihovemu razumevanju osnovnih principov programiranja.

Starejši učenci so pridobili izkušnje v vlogi mentorjev, medtem ko so mlajši skozi igro in mentorstvo starejših učencev osvojili osnove programiranja. Učenci so pridobili nova znanja in spretnosti na zabaven in interaktiven način.

IP502401

IP502402

IP502403

IP502404

IP502405

 

Documents-iconKatalog informacij javnega značaja

Documents-iconObrazci

telefonTelefonski imenik

publikacijaPublikacija in Šolsko glasilo